Adı ne olursa olsun (menemen ya da melemen) günün her saatinde yiyebileceğim birşeydir Melemen. Haftasonlarının vazgeçilmezidir.
  Bakır tavada pişen melemenin tadı da bir ayrı oluyor. 
  Zeytinyağ,  soğan, sarımsak, kıpkırmızı domates, yemyeşil biber, kırmızı pul biber  ve yumurta... Bu nasıl bir lezzettir... Bu nasıl bir armonidir böyle....  Bu sebzelerin bir araya bu kadar güzel bir lezzet çıkartabileceğini  daha önce kim hayal etmişse bravo ona hakikatten melemeni ilk kim  yaptıysa ve bu günümüze kadar ulaşmasına vesile olduysa ALLAH razı olsun  kendisinden ellerinden öpesim var... 
  Benim Melemenin tarifine gelince : 
  Bakır  tavana önce zeytinyağını şöyle bir dökersin. Ama elini sakın korkak  alıştırma ki yağına ekmeğini bandırabilesin. Soğanı ince ince doğrayıp  cızırdamasını dinlerken üzerine inceden biraz kalınca doğranmış biberini  ve sarımsağını eklersin. Ortalığa müthiş bir koku yayılır. Sen bile  dayanamazsın bu kokunun cazibesine. Komşulara kadar uzanır kokusu.  İnceden daha kalınca doğradığın domateslerini eklersin üzerine biraz tuz  elinin ucuyla attın mı yeterli olur. Ben bol pul biberli severim. Acılı  olsun yediğim melemen ki tadına varayım isterim. Tavanın kapağını  kapatıp altını kısarsın ocağın. Biraz domatesler pişmeye başlayınca  ortaya o muhteşem koku bir kez daha çıkar. Anlarsın ki o zaman  yumurtalar eklenecek. Ne kadar yumurta isterseniz ekleyin ama fazla  karıştırmayın. Eklenen yumurtalar da pişince yanında demli bir çay bir  de taze ekmek. Ekmeğini şöyle bir bandırdım mı oy oy oy yenmez mi bu  menemen?
1 yorum:
merhabalar:)
ne hünerli ne lezzetli bir sayfa bu böyle:)
emeğinize sağlıkk..
seve seve izliyorum hemenn sizi.
bende beklerim sayfa,arzu ederseniz tabiiki..
sevgilerimlee..
Yorum Gönder