9 Haziran 2011 Perşembe

Kısır





KISIR

Malzemeler: 
Köftelik Kısır (ne kadar yapacaksanız ben göz kararı kullanırım)
Domates
Kuru Soğan
Sivri Biber
Maydanoz
Yeşil Soğan
Domates ve Biber Salçası
Nar Ekşisi, Limon Suyu
Zeytin Yağ
Kimyon, Karabiber, Kırmızı pul ve toz biber, tuz

Hazırlanışı: 

Temizlenmiş bulgur genişçe bir kaba koyularak üzerine ince doğranmış kurusoğan eklenir ve yeteri miktarda kaynar su dökülerek (az biraz ıslatması için göz kararı) 15-20 dakika kadar kabarmaya bırakılır. Bulgur suyunu çekip kabarık duruma geldiğinde üzerine salça ilave elle biribirine iyice yedirilir.
Diğer yanda domates, taze soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Doğranan malzeme yoğrulmuş bulgura ilave edilir, üzerine baharatlar ve limon suyu ve nar ekşisi ve zeytin yağ da eklenerek elle iyice karıştırılır. Marul veya kıvırcık eşliğinde servis yapılır.Afiyet olsun cafézey


1 yorum:

herbalife ürünleri dedi ki...

Kısır en sevdiğim yemeklerden biridir. Tarifiniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Bloğumda Ara..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...