2 Temmuz 2011 Cumartesi

***Melemen veya Menemen***


Adı ne olursa olsun (menemen ya da melemen) günün her saatinde yiyebileceğim birşeydir Melemen. Haftasonlarının vazgeçilmezidir.
Bakır tavada pişen melemenin tadı da bir ayrı oluyor.
Zeytinyağ, soğan, sarımsak, kıpkırmızı domates, yemyeşil biber, kırmızı pul biber ve yumurta... Bu nasıl bir lezzettir... Bu nasıl bir armonidir böyle.... Bu sebzelerin bir araya bu kadar güzel bir lezzet çıkartabileceğini daha önce kim hayal etmişse bravo ona hakikatten melemeni ilk kim yaptıysa ve bu günümüze kadar ulaşmasına vesile olduysa ALLAH razı olsun kendisinden ellerinden öpesim var...
Benim Melemenin tarifine gelince :
Bakır tavana önce zeytinyağını şöyle bir dökersin. Ama elini sakın korkak alıştırma ki yağına ekmeğini bandırabilesin. Soğanı ince ince doğrayıp cızırdamasını dinlerken üzerine inceden biraz kalınca doğranmış biberini ve sarımsağını eklersin. Ortalığa müthiş bir koku yayılır. Sen bile dayanamazsın bu kokunun cazibesine. Komşulara kadar uzanır kokusu. İnceden daha kalınca doğradığın domateslerini eklersin üzerine biraz tuz elinin ucuyla attın mı yeterli olur. Ben bol pul biberli severim. Acılı olsun yediğim melemen ki tadına varayım isterim. Tavanın kapağını kapatıp altını kısarsın ocağın. Biraz domatesler pişmeye başlayınca ortaya o muhteşem koku bir kez daha çıkar. Anlarsın ki o zaman yumurtalar eklenecek. Ne kadar yumurta isterseniz ekleyin ama fazla karıştırmayın. Eklenen yumurtalar da pişince yanında demli bir çay bir de taze ekmek. Ekmeğini şöyle bir bandırdım mı oy oy oy yenmez mi bu menemen?

1 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
ne hünerli ne lezzetli bir sayfa bu böyle:)
emeğinize sağlıkk..
seve seve izliyorum hemenn sizi.
bende beklerim sayfa,arzu ederseniz tabiiki..
sevgilerimlee..

Bloğumda Ara..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...