***Soya Soslu Ballı Tavuk***
Hiç tuzlu ile tatlı bir arada olur mu demeyin? Ön yargılı da yaklaşmamak lazım. Mutlaka yeni tatlara yeniliklere açık olmak lazım. Önce biraz ben de acaba dedim? Sonra soya sosunu ve balı seviyorum neden denemeyeyim dedim veeee iyi ki de denemişim. Bundan sonra tavuğu büyük bir ölçüde de böyle yaparım gibi geliyor bana. Tadına bakan herkes muhteşem olduğunu söyledi. Tarif istediler. Nasıl yaptığımı sordular. Bence deneyin derim.
300 gr. tavuk (istediğiniz parçalardan olabilir ama ben but kısımlarını ve beyaz eitini aldım)
2-3 tatlı kaşığı bal
5 çorba kaşığı soya sosu
5 çorba kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz (yalnız yanılıp fazla kullanmayın soyada zaten yeterince tuz var)
Hazırlanışı:
Tavuklar iyice yıkanır. Ben derilerini sevmediğim için ayırıyorum. Bal, soya sosu, zeytinyağ, dilimlenmiş sarımsak, pul biber ve tuzu bir kapta iyice karıştırdıktan sonra tavukları da içine atıp 1-2 saat kadar bekletelim. Eğer zamanınız yoksa 30 dakika da yeterli olur sanırım. Ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar tat güzel oluyor.
Arada gitip gelip tavukları ters yüz çevirelim ki sos her yerine değsin. Teflonu ocağa alıp en küçük yerde altını kısık bir vaziyette hafif ısınmasını sağlayalım. Tavukları üzerine dizip birkaç dakika bir tarafını birkaç dakika da diğer tarafını hiç tavanın kapağını falan kapatmadan pişirelim.
Göreceksiniz hem nar gibi kızarmış bir tavuk olacak hem pamuk gibi yumuşacık ağızda dağılan bir tavuk olacak. Öyle ağzınızda bal tadı falan hissetmiyorsunuz. Çok lezzetli bir sos oluyor. Afiyet olsu cafézey
1 yorum:
Bu tarifiniz çok ilginç geldi, bu tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder