20 Ağustos 2011 Cumartesi

Ben geldim ve Sulu Köfte


Merhabalar, 
Bloğuma bayağı ara verdim. Bir sürü yenilikler oldu. Yıllık izin bitti. Bulunduğumuz yerden ayrılıp yep yeni bir yere gittik. Şimdi oraya alışmaya çalışıyoruz. Yeni insanlar yeni hayatlar biraz zorluyor insanı ama mecburen alışıyorsun. 
İzinden sonra insan biraz motivasyon sorunu yaşıyor herhalde. Uyku düzenimi hala bulamadım. :-)
Sizleri oldukça özledim. Yokluğumda ziyaretime gelen arkadaşlarıma beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim.
Herkese ramazanın son günlerinde güzellikler diliyorum. 














Bu tarifimi ramazan etkinliğini yapan sevgili arkadaşlarımız http://cafemis.com/ ve http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ 'a gönderiyorum. Kolaylıklar gelsin arkadaşlar.
Evet gelelim tarifime. Sulu Köfte... Adı tadı mükemmel bir yemek. En azından ben çok severim. 
Malzemeler:
Kıyma
Pirinç
Kuru Soğan
Maydanoz
Baharat (istediğiniz köftelik baharatlardan)
Havuç
Patates
Salça
 Hazırlanışı:
İlk önce havucu ve patatesi güzelce soyup havucu yuvarlak olarak patatesi de küp küp doğrayalım. Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağı alıp havuçları içine atıp biraz kavuralım ve salçasını ekleyelim biraz daha kavurma işlemini yaptıktan sonra patatesleri ilave edelim Üzerine sıcak suyunu ilave edip kaynamasını sağlayalım. Bu arada köfteyi hazırlayalım. Bir adet kuru soğanı rendeleyelim ve bir çay bardağı pirincimizi yıkayıp kıymanın üzerine ilave edelim. İstediğimiz baharatları maydonozu da ekleyelim. Annem eklemez ama ben 1 çorba kaşığı galeta da ekliyorum. Bir güzel yoğuralım. Bu aşama çok önemli çünkü kıymanın iyice özdeşleşip lif lif olması gerekiyor. En az 10-15 dakika yoğurmak gerek. Avuç içini ıslatıp istediğiniz büyüklükte misket köfteler yapıp unladığınız tepsiye yerleştirin.















Bir güzel her yerinin unlanmasını sağlayın.
Köftelerinizi hazırlamış olduğunuz soslu karışıma ekleyin. Köftelerin dağılmaması için çok nazik karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra isteğe bağlı olarak terbiye yapabilirsiniz. Ben bu sefer yapmadım.
Herkese afiyet olsun.

2 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım hoşgelmişsin,bu güzel tarifin için ise çook teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım,görmeye gelebilirsin :)
gene beklerim,sevgiler,selamlar,hayırlı ramazanlar dilerim....

cafemis dedi ki...

canım ,bu güzel tarifin 112.sırada yayında,ellerine sağlık,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler
http://cafemis.com

Bloğumda Ara..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...